Æblehøst og dåbstradition

I efteråret 2024 er der Æblehøst for børn, der er døbt i 2023. Æblehøsten er det årlige dåbstræf i Virum Kirke, hvor der er sjov børnegudstjeneste med fortælling, salmer og sanglege, og hvor man får sit dåbsæble med hjem. Efter gudstjenesten er der en let frokost til alle i krypten. Både forældre, bedsteforældre, søskende og faddere er meget velkomne til at deltage.

Datoen for dette års Æblehøst bliver offentliggjort inden sommerferien.

Virum Kirkes dåbstradition
Vores dåbstræ blev sat op i august 2017, og det skaber et nyt ritual i forbindelse med dåben. Ved hver dåb bliver der hængt et lille æble på træet med barnets navn og dåbsdato indvævet med guldsnor. Én gang om året inviterer vi dåbsfamilierne til dåbstræf med æblehøst, hvor man får de fine æbler med hjem. I kan se billeder fra dåbstræffet 2020 nederst på siden.

Dåbstræet symboliserer ikke, som man måske kunne tro, Kundskabens Træ, som blev årsag til, at mennesket blev smidt ud af Paradiset. Det symboliserer derimod Livets Træ, som også stod i Paradisets Have, og hvis frugter gav adgang til det evige liv. Ved dåben får vi delagtighed i opstandelsen og det evige liv, og det symboliserer vi altså her i kirken ved, at dåbsbørnenes navne bliver hængt som frugter på livets træ.

Dåbstræet er produceret af træ fra de finske skove, og hver gang man køber et dåbstræ, bliver et nyt træ plantet i skovene.

Dåbshæfte
Vi har udgivet et dåbshæfte, som sendes ud til dåbsfamilierne sammen med invitationen til deres Æblehøst. Hæftet indeholder gode salmer, som børn plejer at kunne lide, Fadervor og flotte illustrationer, som Marianne Glenhammer har skabt specifikt til dåbshæftet.