G-6DVV6QG11D Eftermiddagsmøde v. Kasper Støvring | Virum Kirke

Kasper Støvring
Gratis. Ingen tilmelding

Den nye verdensorden
Vi lever i en ny verdensorden. Hvilke kulturer og værdier præger den? Hvad betyder det for os i Vesten?

Da Berlinmuren faldt i 1989, troede næsten alle, at verden ville blive friere og fredeligere. Handel ville føre mennesker sammen, og grænser ville blive nedlagt. Men sådan er det ikke gået. Vi lever i dag i en ny verdensorden. Det liberale demokrati har mistet sin appel, Vesten har mistet magt, og andre civilisationer har vokset sig stærkere. Det gælder bl.a. i Kina, Rusland og den muslimske verden.

Disse civilisationer følger deres helt egen kulturelle kurs. Autoritet, hierarki og kollektivisme er her de bærende værdier. Også i Vesten er der sket markante opbrud med Brexit, Trump og højre-populisme. Coronakrisen har også vist, hvor forskelligt vi reagerer på globalt plan og med vidt forskellige udfald.

Hvordan bør vi forstå fremmede kulturer? Hvordan styrkes Vesten? Og hvordan undgår vi en verdenskrig? Alt dette vil være omdrejningspunkt i forfatter og debattør Kasper Støvrings foredrag.

Det er gratis at deltage i eftermiddagsmøderne. Kaffe, te og kage koster 20 kr.