Onlinegudstjeneste langfredag

Fredag d. 10. april 2020, Kl. 10:00 til kl. 11:00
Kirkesal, Kirkebakken 10, 2830 Virum, Danmark
Inge Nelson

Alle gudstjenester og arrangementer i Virum Kirke er aflyst, indtil videre til og med 10. maj.

Derfor har vi valgt at live-streame udvalgte gudstjenester i påsken, og denne musikgudstjeneste langfredag er én af dem. Du kan se live-streamingen på vores Facebookside, som du finder HER. Efterfølgende vil det være muligt at se optagelsen på vores hjemmeside HER.

En smuk musikgudsjeneste

Når vi kommer til Langfredag i påskens gudstjenester har vi i Virum Kirke tradition for at skabe en smuk musikgudstjeneste, som markerer Jesus’ lidelse og død. Det gør vi ved tekstlæsninger, prædiken, salmer og en række musikalske indslag. I år bliver det så på anderledes manér, men heldigvis er musikprogrammet præcis det samme som planlagt.

Musikprogrammet

I år kan man opleve kirkens organist Knud Rasmussen og kirkens sangere, Cecilia Lindwall og Hanne Christensen, sopraner, Ulla Kudsk Jensen, altsanger og Hans Lawaetz, baryton, når de fremfører uddrag fra bl.a. J. S. Bachs passioner, Matthæuspassionen og Johannespassionen. Violinist og koncertmester i Det kgl. Kapel, Lars Bjørnkær, medvirker både som solist og i Bachs passionsarier med obligato soloviolin. Desuden vil der være uddrag fra Pergolesis Stabat Mater samt korsatser af bl.a. William Byrd.

Sognepræst Inge Nelson prædiker, og du kan synge med på salmerne hjemme fra stuen, når de i løbet af gudstjenesten toner frem på skærmen.

Live-streamingen foregår fjernbetjent af produktionsselskabet SignalMedia ude foran kirken, og vi tager dermed stort hensyn til, at der bliver holdt afstand, og at der ikke samles flere mennesker i kirken end højst nødvendigt for at gennemføre dette.