UDSKUDT! Eftermiddagsmøde

Torsdag d. 30. april 2020, Kl. 14:30 til kl. 16:15
Store krypt, Kirkebakken 10, 2830 Virum, Danmark
Hans Kirchhoff
Kaffe, te og kage koster 20 kr.

Dette eftermiddagsmøde er udskudt til torsdag d. 3. december pga. situtationen med corona-virussen.

Besættelsen på 75 års afstand

I 2020 er det 75 år siden, at Danmark blev befriet. Det var mørke år, hvor nationens eksistens stod på spil, og der var brug for fællesskab og solidaritet. Men det var også år, der gravede dybe kløfter i befolkningen mellem dem, der fandt det rigtigst at samarbejde med tyskerne og dem, der ønskede krig mod dem. Krigens store moralske fortælling om det rigtige i at samarbejde eller at øve modstand er stadig aktuel.

Den taler til vore følelser og vores nationale identitet, og vi ser den ofte brugt som historisk argument i den løbende politiske debat. Derfor tolker vi også historien om besættelsen forskelligt alt efter behov. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert? Hvad er historikernes status i dag efter de mange års forskning, og de mange bøger, der er skrevet om emnet?

Dr.phil. Hans Kirchhoff vil forsøge at give et svar.