https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-6DVV6QG11D Eftermiddagsmøde med Henrik Ahlmann | Virum Kirke

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Eftermiddagsmøde med Henrik Ahlmann

FEB
23

Eftermiddagsmøde med Henrik Ahlmann


Dato Torsdag d. 23. februar 2023, Kl. 14:30 til kl. 16:15
Sted Virum Kirke, Kirkebakken 10, 2830 Virum
Medvirkende
Henrik Ahlmann
Pris
Gratis m. tilmelding
Eftermiddagsmøde med Henrik Ahlmann

Den 21. marts 1945 forvandlede Royal Air Force på få minutter den Franske skole Jeanne d’Arch til en rygende hob af støv og kalk under et angreb på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset. Et boligkvarter bag Frederiksberg Allé blev med ét forvandlet til et virvar af ild og røg. Det var en katastrofe, som kostede mange menneskeliv og over 900 mennesker mistede deres hjem. 

Forfatter Henrik Ahlmann kortlagde begivenhederne i bogen Den Franske Skole (2005). Dette værk har siden fået håndbogsstatus og står som historisk hovedværk. Foredraget bygger på øjenvidner og lukkede arkiver. Der gøres ikke mindst op med den gamle myte om, at frihedskæmperne i Shellhuset skulle skånes. Hør om operationen, modstandsbevægelsens situation, forberedelserne, de britiske jageres vej ind over Danmark og om den frygtelige tragedie, hvor civile og redningsfolk stod nærmest magtesløse i ruinerne for at frelse de små skoleelever.

Henrik Ahlmann er forfatter, foredragsholder og folkeskolelærer.

Foredraget er gratis, men kaffe, te og kage koster 20 kr., som man betaler på dagen enten kontant eller på MobilePay. Af hensyn til kaffebrygning og kagebagning, skal du tilmelde dig til foredraget, og det gør du herunder.